Vores historie

Det, der i dag er advokatvirksomheden NJORD, begyndte i 2002, da der gennemførtes en fusion mellem et svensk advokatfirma (Magnusson Wahlin) og et dansk advokatfirma (Qvist Stanbrook). Sammen blev vi til MAQS Law Firm.

I 2005 etablerede vi os i Estland og fire år senere udvidede vi med yderligere to kontorer i hhv. Letland og Litauen. Dermed var der i alt syv kontorer – i København, Gøteborg, Malmø, Stockholm, Riga, Tallinn og Vilnius.

Den store udvidelse

I 2013 kom den næste udvidelse. Afdelingen i København havde vokseværk og fusionerede den 1. januar med advokatvirksomhederne Bang + Regnarsen og Norsker Advokatfirma. De tre virksomheder fortsatte under navnet MAQS Law Firm og flyttede sammen i MAQS-kontoret i Pilestræde.

Fusionen forstærkede virksomhedens stærke positioner inden for selskabsret, aftaleforhold, shipping/transport, insolvens og ikke mindst tysk ret, som Bang + Regnarsen var specialiserede i under ledelse af Stefan Reinel. Men der skulle ske mere i 2013.

Jylland blev indtaget

Vores afdeling i København, der allerede var Danmarks hurtigst voksende advokatfirma, blev endnu større, da vi den 1. juni fusionerede med det anerkendte århusianske advokatfirma, Hørlyck & Steffensen. Det betød, at vi fik kontor i Århus – vores ottende – på adressen Klostergade 28. Nu var vi også etableret i Jylland.

Hørlyck & Steffensen var, som navnet antyder, bygget op omkring Erik Hørlyck og Hans Erik Steffensen, der især styrkede vores virksomhed inden for fast ejendom og enterprise-området.

Det nye navn

I midten af 2014 offentliggjorde vi den næste store begivenhed i virksomhedens historie. Vi kunne fortælle, at MAQS-navnet fra årsskiftet 2014/15 alene ville være navnet på et svensk advokatfirma. Den danske del ville fortsætte under et nyt navn sammen med de tre baltiske kontorer. Allerede på dette tidspunkt havde vi set os lune på navnet NJORD, som vi tog i brug den 1. januar 2015.

Vi fortalte åbent, hvad der lå bag opdelingen. Den svenske del af firmaet ville helst koncentrere sig om en rent national, svensk strategi, mens vi i den danske del klart ønskede fastholde den succesfulde nordiske/baltiske strategi, hvor vi kan håndtere alle de nordiske lande og de tre baltiske stater.

Samtidig så vi det her i Danmark som en unik mulighed for at forny og opdatere vores brand, vores visuelle identitet og vores hjemmeside. På den måde kom NJORD til verden.